Країни G7 домовились краще реагувати на ухилення від санкцій і поставки зброї до росії

Країни G7 домовились краще реагувати на ухилення від санкцій і поставки зброї до росії

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Групи семи (G7) у понеділок під час другого дня зустрічі в японському місті Каруідзава домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти рф та краще реагувати на постачання зброї третіми країнами до росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву на сайті МЗС Японії, яка зараз головує в G7. 

Зазначається, що під час засідання відбувся відкритий обмін думками щодо ситуації в Україні, включно з оцінкою поточного стану та подальших перспектив. Глава МЗС Японії Хаяші Йошімаса заявив, що в умовах тривалої війни важливо підтримувати єдність між країнами G7 та іншими країнами-однодумцями, продовжувати суворі санкції проти росії та рішучу підтримку України, а також зміцнювати співпрацю з країнами, включаючи так звані країни Глобального Півдня.

За його словами, заходи проти ухилення та обходу санкцій і постачання зброї третіми сторонами до росії є важливими питаннями.

«Міністри закордонних справ країн G7 підтвердили, що вони залишаються відданими посиленню, повній координації та застосуванню санкцій проти росії, а також продовженню рішучої підтримки України… Крім того, вони домовилися про посилення координації для запобігання та реагування на ухилення від санкцій, а також постачання третьою стороною зброї до росії», - йдеться у заяві.

Читайте також: Шмигаль назвав очікування України від саміту країн G7 у Японії

Глави МЗС країн Групи семи наголосили, що росія повинна негайно і беззастережно вивести всі сили і засоби з України.

Також Хаяші Йошімаса засудив рішення президента путіна розгорнути тактичну ядерну зброю в білорусі, що ще більше посилить напруженість ситуації. Окрім цього, міністри закордонних справ країн G7 підтвердили, що безвідповідальна ядерна риторика росії є неприйнятною.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі заявила, що G7 має довести президенту росії, що він не досягне своїх цілей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-