G7 демонструє путіну, що не залишить Україну на самоті - Бербок

G7 демонструє путіну, що не залишить Україну на самоті - Бербок

Укрінформ
G7 має довести президенту рф, що він не досягне своїх цілей в Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, яка бере участь у зустрічі голів МЗС «Великої Сімки», передає Укрінформ.

«Як кризова команда в тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії навпроти один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україні вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу», - заявила Бербок.

Читайте також: Бербок здивована, що Пекін досі не використав свій вплив на москву і не змусив завершити війну

Вона зазначила, що під час зустрічі в Японії представники G7 підтвердять і посилять свої зобов'язання.

«Наразі йдеться про те, аби показати путіну нашу рішучість щодо того, що він не досягне своїх цілей також через виснаження та втому», - сказала дипломат.

Читайте також: Роль Пекіна у завершенні російської війни матиме великі наслідки – Бербок

Вона нагадала, що Японія перебрала на себе естафету головування в G7 від Німеччини та подякувала Токіо за те, що на Японію партнери можуть покластися на 100 відсотків.

Загалом ця група найбільш розвинених демократичних держав є успішною, за оцінкою Бербок, у протистоянні з автократичними силами, коли її партнери та друзі в усьому світі мають довіру до G7. При цьому треба уникати того, що єдність серед «Сімки» не сприймалася іншими як намагання нав’язати свої обмеження або посилити розрив, підкреслила міністр. Вона нагадала, що в G7 працюють над рішеннями боргових криз багатьох країн, наполегливо намагаються не допустити глобального голоду, борються з найбільшим безпековим ризиком століття - кліматичною кризою.

«Як G7, ми сильні разом, тому що ми точно знаємо, за що ми стоїмо: за міжнародний порядок, в якому верховенство права та міжнародне право мають пріоритет перед правом сильнішого. За економічні відносини, які базують не на залежностях, а на справедливості та загальних правилах конкуренції», - сказала Бербок.

Читайте також: Глава МЗС Латвії у відповідь Макрону закликав зміцнювати євроатлантичну єдність

Як повідомлялось, до візиту в Японію вона відвідала Китай і Південну Корею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-