Костін зустрівся із Науседою - говорили про створення спецтрибуналу для рф

Костін зустрівся із Науседою - говорили про створення спецтрибуналу для рф

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін обговорив із Президентом Литви Ґітанасом Науседою питання відповідальності росії за воєнні злочини в Україні та створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії рф. Участь у зустрічі також взяла Генеральна прокурорка Литви Ніда Ґрунскене.

Про це інформує пресслужбаОфісу генпрокурора, передає Укрінформ.

Як зазначається, генпрокурор наголосив, що створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії є найбільш ефективним та дієвим механізмом для притягнення керівництва росії до відповідальності за основні міжнародні злочини. У зв’язку з цим для України надзвичайно важливою є підтримка Литви цієї ініціативи у Генасамблеї ООН.

Андрій Костін подякував за те, що Литва завжди підтримувала Україну, як у її війні за незалежність, так і в боротьбі за справедливість.

У свою чергу Ґітанас Науседа запевнив, що Литва й надалі активно підтримуватиме ідею України щодо створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії росії проти України.

Читайте також: Сейм Польщі підтримав створення спецтрибуналу для рф

Кожен, хто скоював злочини в Україні або віддавав накази про їхнє вчинення, має постати перед судом”, -запевнив Президент Литви.

Як повідомляв Укрінформ, генеральні прокурори країн, які входять до Спільної слідчої групи (JIT), підписали угоду про створення у Гаазі Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії росії, який запрацює влітку 2023 року.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-