Відео зі стратами українських військових росіянами: Лубінець звернувся до москалькової

Відео зі стратами українських військових росіянами: Лубінець звернувся до москалькової

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до російського омбудсмана тетяни москалькової щодо відеозаписів щодо страт росіянами українських військовослужбовців.

Про це він заявив у інтерв'ю “Радіо Свобода”, передає Укрінформ.

“Учора, за результатами цього перегляду відео, окрім офіційних листів на міжнародні організації та омбудсменів світу – я відправив лист і до москалькової. Я не знаю, яка там буде реакція. На щось особливе я не сподіваюся. Але лист я відправив. Особисто не спілкувався”, - заявив він.

Читайте також: У розвідці «приблизно знають», хто і де відрізав голову українському військовому - Лубінець

Відповідаючи на питання, для чого, ймовірно, російські військові спершу вдаються до таких воєнних злочинів, а потім ці відео ще й заливають у мережу, Лубінець висловив думку, що росіяни змушують своїх військовослужбовців це робити, таким чином пов’язуючи на крові абсолютно всіх.

“Вони ж розуміють, що це не просто злочин, це якесь Середньовіччя! І після цього той, хто це зробив, і підрозділ, який це зробив – абсолютні злочинці для всього світу. Отже, виходу немає. Або ви повністю воюєте, ви не можете здатися у полон. Бо розказують, що українські військовослужбовці будуть з вами робити те ж саме”, - зазначив омбудсмен.

Уповноважений з прав людини сказав, що відеозапис щодо обезголовлення українського військового саме зараз було оприлюднено, і саме з боку росії. Він висловив думку, що це було зроблено напередодні українського наступу.

Читайте також: Масштабна ІПсО: відео з відрізанням голови, «зливи» у NYT і заяви «аналітиків» про «невдалий штурм ЗАЕС»

“Таким чином, (росіяни хочуть — ред.) налякати українських військових, що не наступайте на нас, ми тут кожного, хто потрапить у полон до нас, будемо таким чином відрізати голови. Насправді це, на мій погляд, зіграло у зворотному напрямку. І це тільки підсилило бажання українських військових, ЗСУ скоріше звільнити всю нашу територію”, - переконаний Лубінець.

Як повідомлялося, у інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як росіяни відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-