Аспекти безпеки в Чорноморському регіоні треба переглянути – Резніков

Аспекти безпеки в Чорноморському регіоні треба переглянути – Резніков

Укрінформ
Дії рф вимагають перегляду принципів всієї регіональної безпеки в Чорномор'ї.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на першій Чорноморській безпековій конференції Міжнародної кримської платформи, передає Укрінформ.

«Порушення агресором усіх існуючих принципів міжнародного права та порядку вимагає, щоби ми переглянули критичні аспекти регіональної безпеки. Це в кращих інтересах усіх країн регіону. Ми не можемо покладатися на попередні практики, адже вони провалилися», – констатував глава Міноборони.

Він зауважив, що Україна відкрита для такої розмови, але гарантувати повернення верховенства права, а не права сильного, зможе лише єдність зусиль вільного світу. Це зробить Чорне море мирним.

Читайте також: Чорне море, як і Балтійське, має стати морем НАТО - Дмитро Кулеба

Український міністр підкреслив, що російська війна, розпочата понад 400 днів тому, уже вбила тисячі людей, мільйони зробила біженцями, стерла з Землі цілі міста.

«Це – воєнний конфлікт масштабу, якого Європа не бачила останні 80 років», – сказав міністр.

Він зазначив, що російська агресія зробила для європейських країн очевидним, що як зброю використовують також їжу та енергетику. І що війна поширює свій вплив далеко за межами ведення безпосередніх бойових дій.

Читайте також: Чорне море має знову стати мирним - організатори конференції Кримської платформи

На початку ж свого виступу Резніков нагадав про річницю потоплення крейсера «Москва». «Цього дня рік тому українські ВМС вразили російський флагманський крейсер, і він став дуже важливим і популярним місцем для дайверів у Чорному морі», – пожартував Резніков. Він назвав це «добрим символом» нинішньої конференції і гарантією її продуктивної роботи.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Румунії у четвер розпочався другий (офіційний) день Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної кримської платформи, яка зібрала в Бухаресті представників понад 50 країн та організацій.

Резніков / Фото: twitter/Oleksii Reznikov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-