Вільна торгівля, військова допомога та санкції: Шмигаль підсумував візит до Канади

Вільна торгівля, військова допомога та санкції: Шмигаль підсумував візит до Канади

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що його візит 11 квітня до Канади та проведені там зустрічі були ефективними та продуктивними.

Про це глава уряду написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Продуктивні зустрічі з прем’єром Джастіном Трюдо, віцепрем’єркою Христею Фріланд, головами МЗС та Міноборони Канади, представниками ділових кіл та пенсійних фондів Канади. Працюємо далі. Залучаємо якнайбільше підтримки для нашої перемоги, відбудови та післявоєнного розвитку України», - зазначив Шмигаль.

Серед результатів роботи урядової команди в Канаді український прем'єр назвав домовленості щодо оновлення Угоди про вільну торгівлю. Угода відкриває нові можливості для бізнесу та для створення виробництв в Україні.

Читайте також: Оновлена угода про вільну торгівлю сприятиме економічному відновленню України - Трюдо

Крім того, Канада оголосила про новий пакет військової допомоги: 21 тис. штурмових гвинтівок, 38 кулеметів, понад 2,4 млн патронів.

«Нові санкції. Канада запровадила черговий пакет обмежень проти російських юридичних і фізичних осіб. Під санкції, зокрема, потрапила компанія «Волга-Днепр», літак Ан-124 якої був заблокований у Канаді. Наступний крок — конфіскація «Руслану» та інших активів і передача їх на користь України», - написав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Денис Шмигаль цього тижня перебував із робочим візитом у Канаді. Там він зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та віцепрем’єр-міністром — міністром фінансів Канади Христею Фріланд.

Читайте також: російські кібератаки не завадять Канаді підтримувати Україну - Трюдо

Глава українського уряду відвідає Вашингтон (США) для участі в щорічному форумі Spring Meetings, що проводиться Групою Світового банку та Міжнародним валютним фондом. У Вашингтоні Денис Шмигаль проведе зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном, міністром торгівлі США Джиною Раймондо, міністром фінансів Джанет Єллен, а також із керівництвом МВФ, Світового банку, Європейського інвестиційного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-