російська війна є битвою систем – віцепрезидентка Бундестагу

російська війна є битвою систем – віцепрезидентка Бундестагу

Укрінформ
Війна, яку росія веде проти України є битвою автократії та демократії.

Про це тижневику «Das Parlament», заявила віцепрезидентка німецького Бундестагу Катрін Герінг-Еккардт («Зелені»), передає Укрінформ. Текст інтерв’ю розміщено на сайті Бундестагу.

Війна рф в Україні є «боротьбою систем, демократії проти автократії: диктатура росії атакує демократичну країну – державу, яка активно стала на шлях демократії, а також виконала багато з поставлених перед собою завдань, як то, приміром, у боротьбі з корупцією», - заявила політик.

Читайте також: Україна буде першим кризовим регіоном, де Німеччина надаватиме гарантії для інвесторів

Герінг-Еккардт підкреслила, що всі знають, що Україна є частиною європейської родини. Наразі в Україні відстоюються право та свобода. Українці, особливо молоді, готові зі зброєю в руках захищати цінності, демократію, свободу, щоби ніколи не було повернення до диктатури, - зазначила віцепрезидентка парламенту. Але, додала вона, українці захищають не лише свою Батьківщину, але й безпеку Європи.

«Якщо росія усвідомлює, що може напасти на Україну та окупувати території без опору, це, звичайно, є також запрошенням у напрямку інших країнам Європейського Союзу та НАТО», - наголосила Герінг-Еккардт.

Читайте також: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги

Вона додала, що на власні очі бачила прагнення українців свободи та демократії, адже була на Майдані в 2004 році та в 2014-му. Ці протести нагадали їй демонстрації в колишній НДР, які призвели до падіння Берлінського муру.

Останнього разу Герінг-Еккардт була з візитом в Україні в лютому цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-