Двері НАТО для України відчинені, але спочатку треба допомогти їй перемогти агресора – Блінкен

Двері НАТО для України відчинені, але спочатку треба допомогти їй перемогти агресора – Блінкен

Укрінформ
Україна має всі перспективи стати членом Північноатлантичного альянсу, однак зараз увага НАТО зосереджена на тому, щоб допомогти їй перемогти агресора й відвоювати захоплені території, а також привести її до стандартів Альянсу.

Таку позицію висловив під час пресконференції в Брюсселі державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, двері НАТО залишаються відчиненими, тут нічого не змінилося. Але на нинішньому етапі маємо інтенсивно зосереджуватися на наступних тижнях і місяцях, особливо коли Україна знову готується до контрнаступу», - зауважив глава американської дипломатії.

Блінкен уточнив, що зараз Альянс приділяє головну увагу тому, аби допомогти Україні захиститися від російської агресії та повернути якомога більше територій, захоплених рф.

«На цьому ми інтенсивно зосереджені», - зазначив держсекретар США.

Читайте також: НАТО надасть Україні допомогу для стримування подальшої російської агресії – Столтенберг

Водночас, за його словами, Альянс фокусується на збільшенні оборонного потенціалу України в тривалій перспективі. Це необхідно, щоб вона могла стримувати агресію, захиститися від неї та бути здатною перемогти агресора у разі, якщо знову виникне така необхідність.

«І значною частиною у цьому плані є приведення України до стандартів НАТО та оперативної сумісності НАТО, тож я думаю, ви побачите, що на це звертатиметься увага й на Вільнюському саміті», - зауважив він.

У цьому контексті Блінкен зазначив, що не хотів би випереджати майбутній саміт. Однак, за його словами, що стосується перспектив членства України, зараз НАТО зосереджений на практичних кроках, щоб привести повною мірою Україну до стандартів НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулося засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на ньому відбулася відверта розмова з приводу позиції деяких країн, що «членство України в Альянсі не на часі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-