Кулеба заявив, що у Брюсселі була відверта розмова про членство України в НАТО

Кулеба заявив, що у Брюсселі була відверта розмова про членство України в НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що під час засідання Комісії Україна-НАТО відбулася відверта розмова з приводу позиції деяких країн, що «членство України в Альянсі не на часі».

Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тезисно скажу так: що я сказав усе, що Україна думає з приводу аргументу деяких країн про те, що членство України в НАТО не на часі, натомість на часі максимальне зміцнення підтримки України. Ми мали відверту розмову на цю тему і в буквальному сенсі сказали все, що думаємо. Тепер союзники мають між собою це обговорити і нарешті вийти на чіткий результат, який буде досягнуто під час саміту у Вільнюсі», - сказав глава української дипломатії.

За словами Кулеби, його основним меседжем до членів Альянсу було те, що Вільнюс 2023 року буде нагодою виправити помилки Бухареста 2008 року. На переконання міністра, сьогодні дискусія була виведена на новий рівень.

Кулеба підкреслив, що Київ однозначно прагнутиме членства в Альянсі, і позиція, що єдиним шляхом гарантування євроатлантичної безпеки є повноцінне членство України в НАТО, пролунала на сьогоднішніх зустрічах.

Читайте також: Питання ПДЧ в НАТО для України зняте з порядку денного – Кулеба

У контексті майбутнього саміту Альянсу у Вільнюсі міністр зазначив: «Ми не шукаємо рішення, які констатують поточний стан відносин. Коротше кажучи, без дипломатії, повторення вкотре, що двері в НАТО залишаються відкритими – цього буде недостатньо».

Як повідомляв Укрінформ, у 2008 році під час саміту у Бухаресті Альянс вирішив, що поки що не пропонуватиме членство Грузії та Україні.

Саміт НАТО у Вільнюсі відбудеться 11-12 липня.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-