Питання ПДЧ в НАТО для України зняте з порядку денного – Кулеба

Питання ПДЧ в НАТО для України зняте з порядку денного – Кулеба

Укрінформ
Питання плану дій щодо членства в НАТО для України зняте з порядку денного.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

«Питання ПДЧ зняте з порядку денного, тому що ми оновили, подали заявку. Йдеться про додаткове зміцнення всеосяжного пакета допомоги, який є в НАТО, і це не може бути заміною для членства, і це не може бути умовою для членства. Це - механізм практичної допомоги, який НАТО хоче зробити максимально сильним і потужним, а паралельно йде процес ухвалення політичних рішень щодо членства України в НАТО», - сказав глава української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом сьогодні вони чітко проговорили це питання.

Читайте також: Столтенберг: Майбутнє України - у євроатлантичній родині

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні передбачено зустріч із керівником МЗС України Дмитром Кулебою.

30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-