Міністри НАТО обговорять негайну допомогу Україні та подальшу підтримку – Столтенберг

Міністри НАТО обговорять негайну допомогу Україні та подальшу підтримку – Столтенберг

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн НАТО, які зустрічаються 4 квітня у Брюсселі, обговорять з главою МЗС Дмитром Кулебою не лише шляхи нарощування негайної допомоги для України, а й довгострокову багаторічну програму підтримки.

Про це у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри закордонних справ зустрічаються у важливі часи для нашої безпеки. Ми бачимо, що путінська агресивна війна проти України триває. Ми зустрінемося під час засідання Комісії НАТО-Україна з міністром закордонних справ Кулебою, де обговоримо, як продовжити та наростити допомогу від НАТО та від союзників по Альянсу для України на термінові потреби і на перспективу», – сказав Столтенберг.

Він висловив сподівання, що союзники по Альянсу почнуть розробляти довгострокову багаторічну програму, щоб визначити шляхи подальшої підтримки України, допомогти їй розвинути взаємосумісність з союзниками по НАТО, перейти від стандартів та доктрин пострадянської ери до стандартів НАТО. На переконання керівника НАТО, така реалізація програми дозволить Україні «просуватися ближче до євроатлантичної родини».

Читайте також: Кулеба обговорив з главою дипломатії ЄС розширення безпекової підтримки України

Як повідомлялося, 4 квітня в Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні вони зустрінуться з керівником МЗС України Дмитром Кулебою, завтра – обговорять зміцнення співробітництва з партнерами в Азійсько- Тихоокеанському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-