НАТО надасть Україні допомогу для стримування подальшої російської агресії – Столтенберг

НАТО надасть Україні допомогу для стримування подальшої російської агресії – Столтенберг

Укрінформ
Міністри закордонних справ НАТО обговорили шляхи надання Україні достатніх можливостей для стримування потенційної нової агресії з боку росії.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили довгострокову підтримку. Невідомо, коли ця війна завершиться. Але коли це станеться, маємо забезпечити, щоб президент путін не міг більше підривати європейську безпеку. Тож маємо надати Україні можливості стримувати та оборонятися проти майбутньої агресії. Це включає зміцнення Збройних сил України та інших структур для її безпеки», - зазначив керівник НАТО.

Він додав, що в НАТО погодилися опрацювати стратегічну багаторічну програму допомоги для України. «Ми розраховуємо нашу допомогу на тривалий час, щоб підвищити взаємосумісність України та сприяти її переходу на стандарти НАТО. Це допоможе Україні на шляху до євроатлантичної інтеграції, тому що майбутнє України - в євроатлантичній родині», - сказав Столтенберг.

Читайте також: НАТО почне працювати над стратегічною програмою для України - Столтенберг

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі продовжується зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, які розглядають найважливіші питання регіональної та світової безпеки, зокрема розвиток ситуації в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-