Кулеба: У Брюсселі говоритимемо про прискорення поставок зброї і вступ до НАТО

Кулеба: У Брюсселі говоритимемо про прискорення поставок зброї і вступ до НАТО

Укрінформ
Сьогодні в Брюсселі йтиметься про пришвидшення постачання озброєння та військової техніки (ОВТ), потрібних для контрнаступу України, та про вступ України в НАТО.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав у Брюсселі під час спільної заяви із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це не тільки символічно важливий, це політично і практично важливий формат... Я прибув сюди, в НАТО, щоб пришвидшити поставки Україні того, що вже передано, насамперед артилерійських боєприпасів, БМП, БТР - всього того, що потрібно Україні для успішного контрнаступу. Звичайно, я маю намір обговорити стратегічні плани щодо забезпечення сталості підтримки, яку отримує Україна, третім найбільшим питанням і центром уваги сьогодні є вступ України в НАТО”, - сказав Кулеба.

Міністр привітав генсека НАТО з річницею створення Альянсу та проведення засідання Комісії Україна-НАТО, наголосив на вступі Фінляндії в НАТО.

“Вступ Фінляндії є чітким сигналом, що час переглянути всі стратегії, усі підходи, і немає кращого рішення для євроатлантичної безпеки, ніж остаточне членство України в НАТО”, - сказав Кулеба.

Перед спільною заявою Дмитро Кулеба поспілкувався з журналістами, наголосивши на намірі обговорити в Брюсселі практичні кроки для вступу України в Альянс.

“Україна ставить перед собою ту саму мету – стати повноправним членом НАТО. І це буде однією з тем наших розмов тут, у Брюсселі, про те, як ми можемо рухатися вперед. НАТО і Україна потрібні одне одному. Ми цінуємо практичну підтримку, яку отримуємо від Альянсу”, - сказав міністр.

Читайте також: Кулеба обговорив з главою дипломатії ЄС розширення безпекової підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня в Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні вони зустрінуться з керівником МЗС України Дмитром Кулебою, завтра – обговорять зміцнення співробітництва з партнерами в Азійсько- Тихоокеанському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-