Україна виконала 72% зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС

Україна виконала 72% зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС

Звіт
Укрінформ
Уряд опублікував щорічний звіт виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС за 2022 рік: Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань і збільшила загальний прогрес на 9%.

Про це йдеться у повідомленні на Урядовому порталі, передає Укрінформ.

Відповідно до нього, Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань, передбачених Угодою, яка є важливим елементом інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу. Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%.

Найбільший прогрес досягнутий у таких сферах: інтелектуальна власність – 94%, управління державними фінансами – 90%, статистика та обмін інформацією – 96%, юстиція, свобода, безпека, права людини – 91%, гуманітарна політика – 91%, відзначається у повідомленні.

"Попри повномасштабну війну, ми продовжили активний процес адаптації українського законодавства до права ЄС. Представлений звіт є результатом великої командної роботи міністерств, парламенту та інших органів влади, плануємо і надалі зберігати високу динаміку євроінтеграційних процесів", – зазначила віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Завершуємо виконання рекомендацій Єврокомісії, які отримали разом із кандидатством, запустили процедуру селф-скринінгу на відповідність українського законодавства праву ЄС. Ці всі паралельні процеси покликані пришвидшити наступний етап – перемовини про членство в ЄС», - додала вона.

Читайте також: Стефанішина про зустріч у Брюсселі: Йшлося про початок переговорів щодо членства України в ЄС

За 2014-2022 роки головні виконавці зобовʼязань згідно з Угодою демонструють такі показники: Кабінет Міністрів виконав 70% заходів, 1% в процесі виконання, Верховна Рада– 61% заходів виконано, інші органи державної влади виконали 59% заходів.

Як повідомлялося, високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель підкреслював, що на шляху до членства України у Євросоюзі виконання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі є обов’язковим і нічим не може бути підмінено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-