Стефанішина про зустріч у Брюсселі: Йшлося про початок переговорів щодо членства України в ЄС

Стефанішина про зустріч у Брюсселі: Йшлося про початок переговорів щодо членства України в ЄС

Відео
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час неформальної зустрічі з європейськими урядовцями відчула готовність партнерів сприяти прогресу України у виконанні рекомендацій Єврокомісії, щоб розпочати переговори щодо членства в ЄС уже цього року.

Про це вона сказала після завершення ланчу за участю європейських урядовців, що відбувся у Брюсселі в межах Ради міністрів ЄС із загальних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили реалізацію семи кроків (рекомендацій Єврокомісії - ред.) напередодні весняної оцінки, яка є для нас дуже важливою. Я привезу з собою в Київ цей позитивний дух, коли всі готові обговорювати, що необхідно для прискорення процесу переговорів щодо входження України до ЄС… Водночас ми погодились продовжувати інтеграцію України в Єдиний ринок ЄС уже у процесі її входження, що дуже важливо для українського бізнесу та економіки», - сказала урядовець.

Вона подякувала Шведському головуванню за можливість неформальної зустрічі з міністрами в межах Ради ЄС із загальних справ. Стефанішина також зауважила, що такі зустрічі перетворюються на добру традицію: таке спілкування відбулося за Чеського головування в ЄС, і готовність до такої зустрічі підтвердили представники Іспанії, яка далі головуватиме у ЄС.

«Ми проговорили процес реалізації політичних критеріїв, що пов’язані з подальшим рухом України до Європейського Союзу, отримали деякі коментарі та рекомендації, взяли "завдання додому". Сподіваємося, що навесні Європейська комісія підтвердить проміжний прогрес. Найбільш важливим результатом сьогоднішнього засідання для мене є те, що ми говорили, як розпочати переговори щодо членства. Сподіваюся, що ми прокладемо шлях до цього рішення вже цього року», - наголосила віцепрем'єр-міністр.

За її словами, вона подякувала європейським урядовцям за солідарність із Україною в боротьбі проти російської агресії, зокрема за поставки боєприпасів.

Відповідаючи на запитання Укрінформу, як на європейські прагнення України вплинуть зміни в уряді, віцепрем’єр-міністр наголосила: «Будь-які рішення, що приймаються у цій країні, - вони перш за все спрямовані на те, щоб не зашкодити зусиллям України (з європейської інтеграції – ред.), а прискорити їх. Я думаю, що уточнення мандата уряду після призначення віцепрем’єра Федорова лише сприятиме цьому».

Читайте також: Висновок Венеційської комісії щодо закону про олігархів очікується у червні - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада розширила повноваження Михайла Федорова та призначила його на посаду віцепрем'єра-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації України.

Фото: Офіс Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-