Висновок Венеційської комісії щодо закону про олігархів очікується у червні - Стефанішина

Висновок Венеційської комісії щодо закону про олігархів очікується у червні - Стефанішина

Укрінформ
Комісія «За демократію через право» Ради Європи відклала ухвалення висновку щодо антиолігархічного закону до червня.

Про це заявила віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час спілкування з журналістами в рамках II Форуму «Україна - Франція», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наскільки мені відомо, Венеційська комісія ухвалила рішення відкласти ухвалення висновку до червня», - сказала урядовиця.

Коментуючи можливі загрози для статусу кандидата України в члени ЄС через те, що антиолігархічний закон не запроваджено, вона зауважила, що «це не означає, що ми не виконуємо закон».

Читайте також: Імплементувати закон про олігархів неможливо через відсутність висновку Венеційської комісії — Малюська

«У нас готові всі підзаконні нормативні акти, ми також консультувалися з Венеційською комісією стосовно посилення конкурентної політики – в парламенті є певні закони. Також Венеційська комісія радила посилити антикорупційні заходи. Ми це зробили через призначення директора НАБУ і високу динаміку голосних корупційних кейсів. У нас є дорожня карта, але очевидно, що в період війни naming and shaming («назви і присором» - ред.) певних осіб, які підпадають під дію цього не є пріоритетом», - зазначила Стефанішина.

Як повідомлялося, Комісія «За демократію через право» Ради Європи 10 березня мала ухвалити свій висновок щодо закону про олігархів.

Читайте також: Україна розраховує на оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії у травні — Стефанішина

Кабінет Міністрів на засіданні 24 лютого розпорядився внести зміни до цього закону з урахуванням рекомендацій Венеційської комісії та відклав формування реєстру олігархів на три місяці після публікації її висновків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-