Україна розраховує на оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії у травні — Стефанішина

Україна розраховує на оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії у травні — Стефанішина

Укрінформ
Україна розраховує на отримання проміжної оцінки виконання семи рекомендації Європейської комісії у травні.

Про це сказала журналістам віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на полях Другого форуму Україна-Франція, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми проводили перемовини з Європейською комісією щодо весняної оцінки і прийняли таке рішення, що не будемо фіксувати жодну дату. Ми постійно в консультаціях щодо кожної з політичних рекомендацій і розраховуємо, що все ж таки у травні, коли буде засідання Ради із загальних питань, така оцінка буде представлена», - зазначила урядовиця.

Читайте також: Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС майже на 80% - Стефанішина

Стефанішина зауважила, що 20 березня вона візьме участь у неформальному засіданні Ради із загальних питань, де сторони обговорять 7 рекомендацій та визначать конкретну дату.

Як повідомлялося, у червні 2022 року Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус країни-кандидата в члени ЄС за умови виконання 7 рекомендацій. Вони стосуються боротьби з корупцією та відмиванням коштів, ухвалення антиолігархічного законодавства та нового закону про ЗМІ, забезпечення прав національних меншин, а також конституційної, антикорупційної та судової реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-