Чим скоріше Пекін почне говорити з Києвом, тим краще - речник уряду ФРН

Чим скоріше Пекін почне говорити з Києвом, тим краще - речник уряду ФРН

Укрінформ
Пекін має почати говорити з Києвом, адже пропозиції Китаю щодо досягнення миру між Україною і росією в нинішньому вигляді навряд чи можуть бути прийнятними для українців.

Про це сказав офіційний представник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Федеральний уряд, за словами речника, вважає, що китайська сторона, яка виступила з пропозицією щодо мирних переговорів між росією та Україною, має говорити не лише з російською стороною, а й з українською. І чим скоріше це стане можливим, тим краще, додав Гебештрайт.

Читайте також: Пропозиції Китаю не є мирним планом – посол Німеччини

Перемовини, зауважив він, виглядають наразі досить гіпотетичними і далекими. Важливою передумовою для їх початку, в будь-якому випадку, є те, «щоби обидві сторони могли потім жити з їх результатами; особливо українська сторона», сказав він. Те, що сформулювала китайська сторона, на перший погляд, не створює враження, що це може бути прийнятним для української сторони, зауважив Гебештрайт. Водночас він не виключив, що в ході обговорення можливо буде досягти якогось кращого результату.

Німеччина з партнерами продовжують триматися позиції, яка була висловлена від самого початку: не говорити про Україну без України, не вирішувати її долю за її спиною.

«Українці самі мають вирішувати, як може бути врегульований і завершений цей конфлікт. Німеччина зі свого боку підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно: політично, фінансово, гуманітарно та зброєю», - сказав речник.

Читайте також: Подоляк про «мирний план» Китаю: Не має логіки й містить протиріччя

Як повідомлялося, Китай представив свої пропозиції з 12 пунктів у роковини війни, 24 лютого 2023 року. Голова КНР Сі Цзіньпін обговорював свої пропозиції з керівництвом рф у москві на початку тижня. Раніше висловлювалися припущення, що після цього візиту Сі зателефонує українському лідеру.

Українська сторона тим часом передала Пекіну свою формулу миру та запросила долучитися до неї, проте поки що не отримала жодної відповіді, зазначив Президент Володимир Зеленський. Він також сказав у вівторок, що «немає жодної конкретики, підтвердження» щодо можливої розмови з Сі Цзіньпіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-