Україна матиме лише одну спробу для великого контрнаступу - президент Чехії

Україна матиме лише одну спробу для великого контрнаступу - президент Чехії

Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел припускає, що Україна повинна використати можливість контрнаступу в цьому році, оскільки надалі отримати допомогу від союзників на нову спробу буде надзвичайно складно.

Про це він сказав в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita, передає Укрінформ.

"Багато країн, багато політиків очікують якогось прогресу цього року. Я думаю, що Україна матиме лише одну спробу здійснити великий контрнаступ. Тому, якщо вона вирішить розпочати великий контрнаступ і зазнає невдачі, буде надзвичайно складно отримати фінансування для наступного", - наголосив політик.

Читайте також: Дуда і Павел обговорили повоєнну відбудову України

Павел уточнив, що "це має відбутися протягом кількох місяців".

"Вікно можливостей відкрито цього року. Після наступної зими зберегти поточний рівень допомоги буде вкрай важко. Втома від війни – це не лише виснаження людських ресурсів і техніки, руйнування інфраструктури в Україні, а й втома в країнах, які надають допомогу", - сказав він.

Одним з головних чинників Павел назвав вибори у США, які наступного року можуть "знизити інтерес Америки до України та рівень допомоги". Він переконаний - коли інтерес Америки згасне, багато європейських країн зроблять те саме.

"Західна допомога також має межі. Ми повинні бути реалістами, визнати, що наступного року в Сполучених Штатах відбудуться вибори. Після попередніх виборчих кампаній у США видно, що під час них суспільство та політики більше зосереджуються на внутрішніх справах. Навіть якщо в майбутній кампанії буде важлива глобальна тема, вона буде пов’язана не з Європою, а з американо-китайськими відносинами", - наголосив чеський лідер.

Читайте також: Україна заслуговує членства в НАТО, щойно закінчиться війна - Петр Павел

Як повідомлялось, Петр Павел здобув переконливу перемогу - 58,32%- в другому турі президентських виборів наприкінці минулого тижня. Він уже заявив, що планує відвідати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-