Британія в ООН: Ордер МКС щодо путіна - важливий крок для притягнення винних за звірства

Британія в ООН: Ордер МКС щодо путіна - важливий крок для притягнення винних за звірства

Укрінформ
Велика Британія позитивно оцінює видання Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента рф володимира путіна.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН, що його країна «повністю віддана справі притягнення росії до відповідальності за її незаконні дії в Україні».

«Сьогоднішня заява Міжнародного кримінального суду є важливим кроком для забезпечення притягнення винних до відповідальності», – сказав він, підливши, що під час війни були вчинені «варварські звірства, у тому числі проти дітей».

Читайте також: путін не буде в безпеці у 123 країнах світу — голова МКС

Цілком справедливо, що вони мають бути розслідувані незалежно, а винні – притягнуті до відповідальності, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену російською війною.

Читайте також: З рішення МКС про ордер на арешт путіна почнеться історична відповідальність - Зеленський

Цього ж дня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової, яких підозрюють у скоєнні воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-