Спільно з ЄС Україна виграла битву за світло і тепло - Шмигаль

Спільно з ЄС Україна виграла битву за світло і тепло - Шмигаль

Укрінформ
Спільно з Євросоюзом Україна виграла битву за світло і тепло; наразі виробляється достатньо електроенергії, аби покрити споживання та оперативно усувати проблеми з розподільчими мережами, які пошкодив ворог.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 17 березня.

«Ми зірвали наміри ворога зруйнувати українську енергетику, отримали доступ до європейського енергетичного ринку, влітку наповнювали бюджет шляхом експорту електроенергії. А в період інтенсивного ракетного терору, навпаки, Європа допомогла нам – ми імпортували електрику з ЄС», – сказав Прем’єр.

Він нагадав, що цими днями виповнився рік «енергетичному безвізу» з ЄС. У критичний момент, коли агресор наступав на всіх фронтах, українська енергосистема швидко синхронізувалася з європейською енергомережею ENTSO-E. Україна стала частиною енергетичного простору єдиної Європи і тепер на всіх етапах має підтримку ЄС.

Читайте також: Атаки рф на енергетику України можна прирівняти до злочинів проти людяності – Комісія ООН

«Головними завданнями на цей рік в енергетиці стануть відновлення та захист енергооб’єктів, децентралізація енергосистеми, подальше посилення інтеграції з європейським енергетичним простором, збільшення наших імпортно-експортних можливостей», – додав Шмигаль.

Читайте також: Для наступного опалювального сезону треба значна кількість обладнання – Міненерго

Як повідомлялось, Україна 16 березня 2022 року приєдналася до об’єднаної енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E на рік раніше запланованого. Завдяки приєднанню та роботі у синхронному режимі з енергосистемами європейських країн (ENTSO-E) Україна отримала додаткові 8,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-