Країни, які не підтримали Україну зараз, заплатять ціну в майбутньому - Кулеба

Країни, які не підтримали Україну зараз, заплатять ціну в майбутньому - Кулеба

Укрінформ
Те, як та чи інша країна поводилася чи поставилася до України в найтемніший момент її історії, буде враховано при побудові майбутніх відносин.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю BBC News Україна, передає Укрінформ.

У ньому Кулеба чітко дав зрозуміти, що країни, які не підтримали Україну зараз, які, за його словами, "погано повелися під час цієї війни та погано поставилися до України", заплатять ціну в майбутньому.

"Якщо хтось у світі думає, що те, як та чи інша країна поводилася чи поставилася до України в найтемніший момент її історії, не буде враховано при побудові майбутніх відносин, то ці люди просто не знають, як працює дипломатія", - сказав він.

"Війна — це час, коли потрібно зробити вибір. І кожен вибір був зафіксований", - підкреслив Кулеба.

Крім того, міністр зазначив, що західні союзники не надають Україні військову підтримку достатньо швидко, оскільки не були готові до конфлікту такого масштабу, як Перша світова війна. Але країні потрібні артилерійські снаряди.

"Ми хочемо, щоб партнери діяли швидше. Якщо одну доставку відкладають на один день, це означає, що хтось загине на передовій. Це означає, що той, хто міг бути ще живим, помре", - сказав він.

Читайте також: Дмитро Кулеба нагадав, як росія узурпувала місце в Радбезі ООН

Найбільший попит на боєприпаси був у східному місті Бахмут, яке українські сили утримують більше семи місяців попри неодноразові спроби росії захопити його.

Кулеба заявив, що "емоційно дуже складно" через втрати, яких зазнає Україна. Але якби Бахмут впав, то наступними були б інші міста: "Тож, щоб там врятувати життя… ми маємо воювати в Бахмуті, скільки фізично зможемо".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що перемогти росію на полі битви в Україні – це не воювати більше ніде в Європі й уздовж російських кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-