Зеленський: Перемогти росію на полі битви в Україні – це не воювати більше ніде у Європі

Зеленський: Перемогти росію на полі битви в Україні – це не воювати більше ніде у Європі

Укрінформ
Перемогти росію на полі битви в Україні – це не воювати більше ніде у Європі й уздовж російських кордонів

Як передає Укрінформ, про це сказав Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед учасниками American Enterprise Institute World Forum.

"Перемогти росію на полі битви в Україні – це не воювати більше ніде у Європі й уздовж російських кордонів. Уся допомога, яка надається зараз Україні, це по суті – інвестиція у глобальний мир, у реальну архітектуру безпеки для свободи", - заявив Президент.

Читайте також: Президент: Допомога Україні зараз - це інвестиція у глобальний мир і архітектуру безпеки

Він підкреслив, що кожне віддане за свободу українське життя – це врятоване життя наших сусідів: поляків, литовців, молдован та інших вільних європейських народів.

"Ми маємо говорити про це відверто. кремль ніколи не хотів зупинятися, підкоривши лише Україну. Ніколи! Інші держави Європи – ваші союзники у Європі, – народи в Азії – це так само мішені для росії, як і Україна", - сказав Зеленський, звертаючись до американських політиків.

За його словами, росія не визнає жодних кордонів, і не буває такої тиранії, яка не претендує на глобальне знищення свободи.

Читайте також: Зеленський провів розмову з представниками політичної спільноти США

"Тому розумно перемогти росію зараз. Звільнити Україну. Гарантувати безпеку Європі. Урятувати від цього російського геноцидного зла будь-який інший народ, якому зло могло б загрожувати", - наголосив Президент.

Він висловив вдячність американському народу саме за всебічну допомогу Україні. Це стосується і підтримки зброєю, і бюджетної підтримки, і підтримки санкціями проти росії та тих, хто є її спільниками.

"Коли пропонуєш формулу миру, а росія знову відповідає ракетами по містах, це точно говорить про те, що рішення буде на полі бою. І світ стане безпечнішим, точно стане безпечнішим. І для націй, і для людей. І для держав, і для бізнесу. Світ стане безпечнішим, коли тиранія програє й коли інші потенційні агресори побачать повну силу свободи", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому розглянули ситуацію на передовій, потреби у боєприпасах і навчанні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-