У МЗС назвали «нікчемним» закон рф про вихід з українського громадянства

У МЗС назвали «нікчемним» закон рф про вихід з українського громадянства

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України заявило, що черговий нікчемний закон рф про вихід з українського громадянства мешканців тимчасово окупованих територій з російськими паспортами є грубим порушенням міжнародного права і не матиме правових наслідків.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

У МЗС зазначили, що 14 березня державна дума російської федерації ухвалила закон, відповідно до якого громадяни України, які отримали на тимчасово окупованих територіях України російські паспорти, можуть вийти з українського громадянства після подання відповідної заяви в російські органи влади.

Читайте також: МЗС зреагувало на вирок кримчанину Абдулвапову: Окупанти бояться розгортання руху опору

«Закон держдуми росії грубо порушує законодавство України та норми міжнародного права. Він є нікчемним та не несе правових наслідків. Українські громадяни, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, зберігатимуть громадянство України попри російське законодавство», - заявили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що процедура виходу з українського громадянства чітко окреслена чинним законодавством України.

«Всі власники українських паспортів, які не пройшли передбачену українським законодавством процедуру виходу з громадянства, залишаються громадянами України та можуть розраховувати на захист Української держави в рамках Конституції та законів України», - наголосили у міністерстві.

Читайте також: Глави МЗС України та Ісландії: росія буде притягнута до відповідальності

У МЗС закликали міжнародну спільноту рішуче засудити черговий злочин росії та посилити військову допомогу України задля якнайшвидшого звільнення тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялося, держдума рф ухвалила законопроєкт, згідно з яким пропонується вважати припиненим українське громадянство з дня подання заяви про вихід із нього. Водночас громадяни зобов'язуються утриматися від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання українського паспорта та інших документів, що засвідчують це громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-