Глава Пентагону впевнений, що Конгрес збереже двопартійну підтримку України

Глава Пентагону впевнений, що Конгрес збереже двопартійну підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що попри окремі заяви в Республіканській партії, Конгрес і надалі демонструватиме двопартійну підтримку масштабної допомоги Україні.

Про це глава Пентагона сказав на пресконференції за підсумками засідання «Рамштайн-10», передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо важливості українського питання. Перш за все, ми спостерігаємо двопартійну підтримку в забезпеченні допомоги Україні у сфері безпеки. Я очікую, що ми бачитимемо те саме і в майбутньому», - зазначив Остін.

За його словами, висловлювання високопоставлених законодавців з обох партій в Конгресі вселяють упевненість у тому, що підтримка триватиме.

Остін також відповів на прохання прокоментувати заяви окремих кандидатів від Республіканської партії на президентських перегонах, які не вважають війну росії проти України важливим стратегічним інтересом для Америки.

Читайте також: «Рамштайн»: Остін заявляє, що боротьба України за свободу перейшла у вирішальний момент

«Україна має значення. Це важливо не лише для України чи Сполучених Штатів, це важливо для всього світу», - підкреслив глава Пентагону.

Він пояснив, що це стосується міжнародного порядку, заснованого на правилах. Адже одна країна не може силою змінювати кордони своїх сусідів. «Тож, як ми бачимо, інші країни не вважають це гарною ідеєю», - сказав Остін.

У цьому зв'язку він наголосив, що 50 країн з усього світу щоразу збираються на засідання Контактної групи у форматі «Рамштайн» і наполегливо працюють для забезпечення України всім, що їй потрібно для успіху.

Читайте також: Сенатори від обох партій США тиснуть на Остіна щодо відправки F-16 в Україну – Politico

«І це залишатиметься нашим фокусом надалі», - підсумував міністр оборони США.

Як повідомлялося, експрезидент США Дональд Трамп і губернатор Флориди Рон Десантіс, які вважаються потенційними фаворитами президентських перегонів-2024 всередині Республіканської партії, заявили, що не вважають необхідним продовження масштабної допомоги Україні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-