Назвав війну «територіальною суперечкою»: губернатора Флориди запросили відвідати Україну

Назвав війну «територіальною суперечкою»: губернатора Флориди запросили відвідати Україну

Укрінформ
Міністерство закордонних справ запросило відвідати Україну губернатора Флориди Рона ДеСантіса, який назвав розв’язану росією війну "територіальною суперечкою".

Про це написав у Твіттері речник МЗС Олег Ніколенка, передає Укрінформ.

"Ми впевнені, що як колишній військовий офіцер, який перебував у зоні бойових дій, губернатор Флориди Рон ДеСантіс знає різницю між "суперечкою" та війною. Ми запрошуємо його відвідати Україну для глибшого розуміння повномасштабного вторгнення росії та загрози, які воно становить для інтересів США", - зазначив речник МЗС.

Читайте також: Президенти Чехії та Словаччини підтвердили плани разом відвідати Україну

Він додав до свого посту твіт видання The Independent із заголовком "Рон ДеСантіс назвав українську війну «територіальною суперечкою».

Раніше телеведучий Fox News Такер Карлсон опублікував письмові відповіді губернатора Флориди й одного з потенційних кандидатів у президенти США на виборах 2024 року Рона Десантіса на його запитання, в яких той назвав війну росії проти України «територіальною суперечкою» і заявив, що втягування в неї США не належить до національних інтересів.

«Хоча США мають багато життєво важливих національних інтересів,... дедалі більше залучення в територіальну суперечку між Україною та росією не є одним із них», – написав республіканець.

За його словами, встановлення миру має бути безсумнівною метою, однак «США не повинні надавати допомогу, яка може вимагати розгортання американських військ або дозволить Україні брати участь у наступальних операціях за її межами». Тому, на думку Десантіса, передання літаків F-16 та ракет великої дальності слід зняти з розгляду.

«Ці кроки створили би ризик явного втягнування США в конфлікт і наближення гарячої війни між двома найбільшими ядерними державами світу», - зауважив політик.

Одіозний ведучий Такер Карлсон є прихильником Дональда Трампа та масовим популяризатором відверто антиукраїнського політичного підходу у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-