Президенти Чехії та Словаччини підтвердили плани разом відвідати Україну

Президенти Чехії та Словаччини підтвердили плани разом відвідати Україну

Фото
Укрінформ
Президенти Чехії Петр Павел і Словаччини Зузана Чапутова підтвердили плани здійснити спільний візит в Україну в квітні.

Про це вони заявили під час спільної пресконференції в Братиславі, яка стала першою столицею, яку Павел відвідав як глава Чеської держави, передає Укрінформ.

Чеський президент підтвердив, що він міг би разом із словацькою колегою поїхати в Україну, яку має намір відвідати у квітні.

«Я запропонував нам поїхати разом», — сказав Павел.

«Наша спільна присутність може зміцнити наші спільні інтереси там, де вони перетинаються між двома країнами. Ця співпраця може бути корисною», - у свою чергу, зауважила Чапутова.

Два лідера також порушили під час перемовин тему боротьби з дезінформацією.

«Наші спецслужби відкрито говорять про вплив росії на дезінформацію в Словаччині. Ми дуже вразливі в цьому, тому що вплив дезінформації та інших гібридних атак очевидний. Ми можемо представити більш тісну співпрацю між нашими країнами і нами особисто в цьому плані, оскільки кількість дезінформації підриває згуртованість наших суспільств», - зауважила словацька президентка.

Як повідомлялось, 12 березня Петр Павел мав телефонну розмову із Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Обраний президент Чехії має намір відвідати Україну у квітні - ЗМІ

Уперше про можливий спільний візит до Києва Павел і Чупутова говорили ще відразу після оприлюднення результатів президентських виборів у Чехії у січні, коли словацька лідерка особисто прибула у виборчий штаб Петра Павла в Празі привітати його.

Павел склав президентську присягу минулого четверга і продовжив традицію останніх 30 років, згідно з якою вищі чеські і словацькі політики здійснюють свої перші закордонні візити один до одного.

Фото: Петр Павел, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-