Обраний президент Чехії має намір відвідати Україну у квітні - ЗМІ

Обраний президент Чехії має намір відвідати Україну у квітні - ЗМІ

Укрінформ
Обраний президент Чеської Республіки Петр Павел має намір протягом перших 100 днів на посаді відвідати всі сусідні країни, а також Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на журнал Respekt, який провів дебати за участі Павела в культурному центрі DOX у Празі.

«Я не розраховую, що мені доведеться ще кудись їздити в цей період, тому що я насправді вважаю наше сусідство пріоритетом», - сказав політик.

Першою, відразу після інавгурації, він планує відвідати Словаччину. Як повідомляв Укрінформ, президентка Словаччини Зузана Чапутова приїжджала до Праги, аби привітати Петра Павела з перемогою на президентських перегонах. Тоді він сказав, що хотів би відвідати Україну разом нею. Зараз стало відомо, що візит до нашої країни може відбутися у квітні.

Читайте також: Президент Чехії назвав три умови для звільнення Україною захоплених територій

Також у квітні Павел, який є ексгенералом НАТО, планує відвідати штаб-квартиру Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу в Брюсселі.

Окрім того, у пріоритеті візитів - Польща й Німеччина. У травні новий президент ЧР має намір відвідати Угорщину та Австрію.

Як зазначається, закордонними візитами Павел хоче показати, що Чехія повертається до активного підходу до зовнішньої політики на рівні президента.

Читайте також: Україна заслуговує членства в НАТО, щойно закінчиться війна - Петр Павел

Нагадаємо, наприкінці січня Павела запросив до Києва Президент Зеленський, який одним з перших привітав його з перемогою на виборах. Слід додати, що чеський лідер узяв участь в Українському ланчі на полях Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого.

Інавгурація Павела призначена на 9 березня.

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-