Президент Чехії назвав три умови для звільнення Україною захоплених територій

Президент Чехії назвав три умови для звільнення Україною захоплених територій

Укрінформ
Для поновлення Україною територіальної цілісності в кордонах 1991 року потрібно виконати 3 умови. 

Їх українським журналістам на полях Мюнхенської конференції з безпеки назвав новообраний президент Чехії Петр Павел, передає кореспондент Укрінформу. 

За його словами, розвиток подій на полі бою за останній рік показав, що «можна бути готовими до будь-якого результату». Мало хто міг очікувати на початку війни, що українські Збройні сили зможуть протистояти такій великій армії. Багато хто вважав, що російська армія є одною з найбільш потужних у світі, зауважив ексгенерал НАТО. 

Читайте також: Президент Чехії : Армія України – одна з найдосвідченіших у світі, вона має бути в НАТО

«Наразі ми бачимо, що Україна вже рік успішно захищає свою територію і відвойовує частини окупованих територій. Для успіху є великий потенціал. Але за умов», - сказав політик. 

По-перше, зазначив Павел, всі країни, які наразі надають допомогу, мають продовжувати це робити, щоби ЗСУ мали можливість тримати темп наступу. Друге – достатня фінансова підтримка України, щоби компенсувати всі втрати економіки. Третя умова – щоби західні країни могли підтримувати той самий рівень санкційного режиму і бути дуже наполегливими в тому, щоби ізолювати росію з точки зору отримання нею додаткових бюджетних надходжень. 

Читайте також: Стефанчук зустрівся з новообраним президентом Чехії – говорили про підтримку України

«Якщо все це зійдеться разом, може скластися ситуація, коли росія просто буде не в змозі підтримувати операції (на полі бою – ред.). І тоді Україна відновить контроль над своєю територією», - сказав обраний президент Чеської Республіки. 

Як повідомлялося, Павел на полях Мюнхенської конференції з безпеки зустрівся з українськими політиками, а також взяв участь в Українському ланчі, де відбулася дискусія на тему «Рік боротьби України за свободу: що далі?».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-