Кулеба - про вступ до ЄС і НАТО: Утримання України в залі очікування спонукає подальшу агресію рф

Кулеба - про вступ до ЄС і НАТО: Утримання України в залі очікування спонукає подальшу агресію рф

Укрінформ
Членство України в ЄС і НАТО відповідає прагматичним інтересам європейської спільноти, натомість половинчасті рішення здатні лише спонукати подальшу російську агресію.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі на саміті Україна-Оксфорд 2023 “Європейські горизонти для України”.

Глава української дипломатії зауважив, що невизначеність щодо членства України в ЄС і НАТО була однією з найсерйозніших стратегічних помилок. Західні політики виправдовували свою нерішучість, представляючи її як обережну політику, спрямовану на заспокоєння страхів росії. Натомість це була не стратегія, а відсутність стратегії, зазначив міністр.

«Членство України в ЄС і НАТО не слід сприймати як благодійність чи відкуп. Воно становить прагматичний інтерес для самої європейської спільноти. Членство України в ЄС та НАТО стане гарантією довгострокового миру та стабільності. Натомість подальша невизначеність була би дуже необачною. Половинчасті рішення, такі як утримання України на периферії чи в залі очікування, здатні лише спонукати подальшу російську агресію, що не в інтересах Європи», - сказав Кулеба.

Він закликав не оглядатися на те, що скажуть у москві.

Читайте також: «Не там шукаєте ворогів»: МЗС відреагувало на заяви грузинської влади

«З путіним все скінчено. Він виклав усі свої карти на стіл. Він банкрут. Але Україна має перемогти, щоб він не отримав винагороду за все вчинене. Ми обов’язково здобудемо її за тривкої та вчасної підтримки партнерів», - наголосив глава МЗС.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції 3 березня заявив, що Україна активно готується до липневого саміту НАТО у Вільнюсі і робить усе для того, щоб на ньому прозвучали очікувані політичні рішення.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-