Байден зустрівся з очільницею Єврокомісії, говорили про війну в Україні

Байден зустрівся з очільницею Єврокомісії, говорили про війну в Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден і глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у ході зустрічі обговорили питання економіки, торгівлі, а також війну рф проти України.

Президент США Джо Байден і глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн у ході зустрічі обговорили питання економіки, торгівлі, а також війну рф проти України.

Зустріч відбулася в п’ятницю в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Під час спілкування в Овальному кабінеті перед пресою Байден і фон дер Ляєн підтвердили партнерські й дружні відносини між США та Євросоюзом.

«Ви надзвичайно допомогли нам, коли ми хотіли позбутися залежності від викопного палива з росії», - відзначила президент Єврокомісії.

Читайте також: Байден і Макрон обговорили підтримку України

Вона також висловила рішучість спільно підтримувати Україну в боротьбі за свободу й незалежність та примусити росію сплатити високу ціну за її жорстоку війну.

Очільниця Єврокомісії висловила сподівання на плідну взаємодію в умовах імплементації закону США про скорочення інфляції (IRA), який створює економічні незручності для європейців.

Читайте також: У ЄС представили космічну стратегію у сфері безпеки й оборони

Перед зустріччю в Білому домі координатор Ради нацбезпеки Джон Кірбі також повідомив, що у Вашингтоні сподіваються розпочати переговори щодо угоди про важливі корисні копалини для акумуляторів електромобілів. Крім того, він висловив очікування з приводу встановлення кінцевого терміну для укладення домовленості про виробництво сталі та алюмінію.

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн погодилася зустрітися зі Світовим конгресом українців та лідерами українських громад з усіх 27 країн ЄС.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-