Зеленський і Марін обговорили трибунал для рф, допомогу і відбудову України

Зеленський і Марін обговорили трибунал для рф, допомогу і відбудову України

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін питання оборони і безпеки, відновлення України, санкції проти рф, притягнення росії до відповідальності та формулу миру.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з главою фінського уряду в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключовою темою наших сьогоднішніх переговорів була оборона і безпека. Це пріоритет. Я вдячний Фінляндії за надані Україні оборонні пакети підтримки, за дієву участь у нашій танковій коаліції. Упевнений, що і надалі ми посилюватимемо цю сферу взаємодії заради інтересів обох наших народів, нашої незалежності, суверенітету України, Фінляндії, наших наших європейських сусідів", - зазначив Зеленський.

Також, за його словами, темою переговорів стала санкційна політика проти росії, питання притягнення російських злочинців до відповідальності, відбудова України, імплементація української формули миру.

Читайте також: Фінляндія готує 14-й пакет військової допомоги Україні - премʼєрка

Зокрема, Президент розповів, що Фінляндія готова до координації дій разом із партнерами щодо пункту формули, який стосується влаштованого росіянами екоциду в Україні.

Крім того, глава держави подякував фінським партнерам за підтримку шляху України до ЄС і НАТО.

Зеленський запевнив, що між Україною та Фінляндії нині дружні, партнерські відносини.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін у п'ятницю, 10 березня, перебуває з візитом в Україні.

Перше фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-