Катар запевнив Україну у готовності просувати її ініціативи на міжнародних майданчиках

Катар запевнив Україну у готовності просувати її ініціативи на міжнародних майданчиках

Фото
Укрінформ
Катар висловлює непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та готовий і надалі сприяти просуванню українських ініціатив на майданчиках міжнародних організацій.

Про це повідомляє пресслужба МЗС за підсумками перемовин спеціального представника України з питань Близького Сходу та Африки Максима Субха з високопосадовцями Катару, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що важливою подією в українсько-катарських відносинах стала протокольна зустріч Максима Субха на полях П’ятої конференції ООН з питань найменш розвинених країн з Еміром Катару Шейхом Тамімом Аль Тані, у ході якої український дипломат передав главі катарської держави усне послання Президента України Володимира Зеленського.

Спецпредставник України зустрівся також із заступником прем'єр-міністра, міністром закордонних справ Катару Шейхом Мухаммедом Аль Тані, заступницею міністра закордонних справ Катару Лолвою Аль Хатер та заступником міністра закордонних справ Катару із регіональних питань Мухаммедом Аль Хулейфі.

Читайте також: Саудівська Аравія виступає за врегулювання війни з повагою до міжнародного права - глава МЗС

У ході переговорів українська та катарська сторони обмінялися думками щодо наслідків війни росії проти України для Близького Сходу й Африки.

«Вони дійшли спільного висновку про те, що ця загарбницька та неоколоніальна по своїй суті війна суттєво підірвала продовольчу безпеку найменш розвинених країн регіону. У свою чергу катарська сторона висловила непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Офіційна Доха готова і надалі сприяти просуванню українських ініціатив на майданчиках міжнародних організацій», - зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що катарські високопосадовці відзначили також важливість імплементації зернової ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Grain from Ukraine».

Як повідомлялося, у столиці Держави Катар м. Доха проходить П’ята Конференція ООН з питань найменш розвинених країн, яка розпочала свою роботу 5 березня. Делегацію України очолює спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх. Участь української сторони у цьому міжнародному заході вкотре продемонструвала вагому роль нашої держави як активного учасника боротьби з глобальними соціально-гуманітарними викликами, а також надійного партнера для найменш розвинених країн та гаранта їхньої продовольчої безпеки.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-