Саудівська Аравія виступає за врегулювання війни з повагою до міжнародного права - глава МЗС

Саудівська Аравія виступає за врегулювання війни з повагою до міжнародного права - глава МЗС

Укрінформ
Саудівська Аравія виступає за зменшення гостроти бойових дій у війні між росією та Україною і її врегулювання під егідою ООН на принципах поваги до міжнародного права.

Про це заявив міністр закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принц Файсал бін Фархан Аль Сауд на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою та керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС Саудівської Аравії поінформував, що мав зустріч з Президентом Володимиром Зеленським і передав йому вітання від короля Саудівської Аравії.

"Ми провели дуже плідні переговори, які торкнулися різних сфер співробітництва. Між нашими країнами існує давня дружба, але, звичайно, ми зосередилися на проблемах війни та шляхах її врегулювання. Королівство Саудівська Аравія хотіло б зробити все можливе для того, щоб зменшити гостроту бойових дій. Як відомо, будь-яка війна закінчується діалогом та столом переговорів. Але, звичайно, це все має бути під егідою ООН і з повагою до міжнародного права", - сказав бін Фархан Аль Сауд.

Він зазначив, що саудівська сторона ознайомилася з думками, які були викладені у мирній ініціативі Президента Зеленського.

"Ми сподіваємося, що вони стануть основою майбутнього врегулювання. Ми будемо продовжувати співробітництво з нашими українськими друзями для того, щоб вирішити проблему війни, тому що вона впливає не лише на Україну, вона впливає на весь світ", - зазначив глава саудівської дипломатії.

Принц Файсал поінформував, що під час зустрічі з Президентом Зеленським сторони також обговорили питання посередництва Саудівської Аравії у звільненні військовополонених.

"Це була справді дипломатична перемога для Саудівської Аравії. Сподіваємося у майбутньому продовжити ці зусилля", - зазначив він.

Читайте також: Поки росія не фрагментується, війна не зупиниться — Данілов

За словами глави МЗС Саудівської Аравії, у ході зустрічі також обговорювалися гуманітарні потреби українського народу, в тому числі надання Україні двох пакетів гуманітарної допомоги на загальну суму 400 млн доларів, та питання розширення співробітництва в інституційній сфері.

Насамкінець принц Файсал запевнив, що Саудівська Аравія й надалі робитиме все для зміцнення двостороннього співробітництва з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-