Зеленський зустрівся у Києві з міністром закордонних справ Саудівської Аравії

Зеленський зустрівся у Києві з міністром закордонних справ Саудівської Аравії

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Файсалом бін Фарханом Аль Саудом подякував за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Телеграмі глави Української держави.

“Провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Файсалом бін Фарханом Аль Саудом”, - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що це перший офіційний візит очільника МЗС Королівства в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин. “Розраховую на те, що він надасть нового імпульсу для подальшої активізації нашого взаємовигідного діалогу. Дякую за підтримку миру в Україні, нашого суверенітету й територіальної цілісності! Це дуже важливо для нас і нашого суспільства”, - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Саудівська Аравія виступає за врегулювання війни з повагою до міжнародного права - глава МЗС

За інформацією пресслужби глави держави, під час перемовин сторони відзначили важливість підтримки Саудівською Аравією суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема в межах ООН, а також - окрему увагу приділили імплементації української формули миру.

Зазначається, що Зеленський запросив Королівство Саудівська Аравія взяти участь у започаткованому відповідному дипломатичному процесі, зокрема долучитися до реалізації окремих пунктів формули.

Президент окремо зазначив, що попри продовження збройної агресії наша країна й далі робить свій внесок у глобальну продовольчу безпеку.

Пресслужба глави держави зазначає, що на зустрічі “було висловлено сподівання щодо залучення Саудівської Аравії до української ініціативи щодо постачання зерна в країни Африки, які потерпають від голоду”.

Читайте також: Україна максимально налаштована на розвиток відносин із Саудівською Аравією на всіх рівнях - Кулеба

Також Президент України та міністр закордонних справ Королівства Саудівська Аравія обмінялися думками щодо участі саудівської сторони у повоєнному відновленні України, а також долучення до перспективних проєктів в інвестиційній, агропромисловій та енергетичній сферах.

Як повідомлялося, спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман брав участь у звільнені з російського полону низки іноземних громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-