Україна максимально налаштована на розвиток відносин із Саудівською Аравією на всіх рівнях - Кулеба

Україна максимально налаштована на розвиток відносин із Саудівською Аравією на всіх рівнях - Кулеба

Укрінформ
Україна максимально налаштована на розвиток відносин із Саудівською Аравією не лише на двосторонньому і багатосторонньому, а й на регіональному рівнях, а також на спільний пошук шляхів зміцнення позицій нашої держави на Глобальному Півдні.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному із саудівським колегою принцом Файсалом бін Фарханом Аль Саудом та керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії підкреслив важливість першого з моменту встановлення дипломатичних відносин візиту до Києва очільника МЗС Саудівської Аравії.

"Ми з особливою гостинністю приймаємо його і демонструємо максимальну налаштованість на розвиток наших відносин. Ми також будемо спільно шукати шляхи зміцнення позицій на Глобальному Півдні, насамперед в Африці, і проведемо перемовини з цього приводу в Міністерстві закордонних справ. Ми бачимо взаємодію із Саудівською Аравією не лише як двосторонню, не лише як багатосторонню в контексті ООН та інших міжнародних організацій, але також як і регіональну, і будемо координувати наші зусилля", - сказав Кулеба.

Читайте також: Зеленський зустрівся у Києві з міністром закордонних справ Саудівської Аравії

Міністр зазначив, що попереду дуже багато різноманітних завдань, але головне, що ті контакти, які підтримує Президент Володимир Зеленський із Спадкоємним принцем Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом, а також він сам і керівник ОП з принцем Файсалом дають результат для обох країн.

У цьому контексті Кулеба поінформував, що сьогодні було підписано два документи, які закладають підвалини для розвитку взаємодії по лінії Міністерства відновлення та Міненерго.

"Тобто, вимальовуються конкретні сфери, конкретні напрями, за якими будуть побудовані нові потужні проєкти", - спрогнозував міністр.

Як повідомлялося, сьогодні міністр закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принц Файсал бін Фархан Аль Сауд здійснив візит до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-