Рішення щодо України без України не може бути – глава МЗС Австрії

Рішення щодо України без України не може бути – глава МЗС Австрії

Укрінформ
Примус України до миру з росією шляхом територіальних поступок є неприпустимим – вона має сама визначати, коли та за яких умов буде мир з рф, яка напала на неї.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв’ю австрійській газеті Der Standard.

"Я дуже сподіваюся, що знову виникне ситуація, в якій буде місце для дипломатії. Але поки що ми ще не в такій ситуації. росія шукає рішення на полі бою, і було б дуже небезпечно говорити, що Україна повинна поступитися заради миру і віддати певні частини своєї території. Для мене абсолютно зрозуміло: не може бути рішення щодо України без України", - заявив він.

Читайте також: росія не повинна перемогти – глава МЗС Австрії

Водночас глава австрійського МЗС повторив свій заклик до необхідності відокремлення російського населення від кремлівського режиму та важливості збереження "каналу діалогу" з російським агресором.

"Нехай не буде жодних сумнівів: ми підтримуємо Україну без жодних "якщо" чи "але" в її боротьбі за відновлення територіального суверенітету і цілісності. росія грубо порушує всі основні принципи Статуту ООН. Але ми не повинні обривати ні один міст, ні один канал діалогу. І коли прийде час, нам потрібні будуть майданчики для переговорів, такі як Організація з безпеки та співробітництва в Європі", - сказав Шалленберг.

Читайте також: росія має бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини в Україні - МЗС Австрії

Як повідомляв Укрінформ, раніше координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що Сполучені Штати не заперечують ініціативам міжнародних лідерів, які прагнуть припинити насильство в Україні, однак державне керівництво в Києві та український народ самі мають вирішувати, коли настане момент говорити з росіянами про мир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-