Ексначальник Генштабу Британії: у разі успіху ЗСУ путіна виметуть із кремля

Ексначальник Генштабу Британії: у разі успіху ЗСУ путіна виметуть із кремля

Укрінформ
Колишній начальник Генерального штабу Великої Британії генерал лорд Річард Даннатт вважає, що в разі успішного контрнаступу України президента рф володимира путіна виметуть з кремля.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю Sky News.

«Думаю, є всі шанси, щоб українці здійснили успішний контрнаступ... наприкінці весни – на початку літа й за умови, що це буде сплановано належним чином і доведено до кінця, а ми продовжимо надавати їм стільки військової техніки та боєприпасів, скільки їм потрібно. Є шанс досягти вирішального результату на полі бою в цьому році», – сказав він.

Читайте також: Британія надасть Україні удвічі більше танків Challenger 2, ніж обіцяла – Пристайко

На його думку, «кілька вирішальних ударів у певних точках на цьому дуже розтягнутому фронті» по російській армії цілком можуть підривати моральний дух військових рф і зламати хребет російській армії.

«Не обов'язково розбивати армію всюди на полі бою. Просто слід переконати достатню кількість військових, що вони програли, і коли вони вважатимуть, що вони програли, то вони програли», – пояснив генерал.

Аналізуючи ситуацію навколо Бахмута, Даннатт зазначив, що стратегічно він не дуже важливий, але бій за місто досяг своєї мети – «воно стало ковадлом, на якому зламано багато російських життів, і тому для українців зараз є певний сенс відступити на більш захищену лінію й продовжити битву там».

Читайте також: ВМС Британії вилучили контрабандну іранську зброю в Оманській затоці

Даннатт зауважив, що діями путіна можуть бути незадоволені старші генерали.

«Я хотів би думати, якщо контрнаступ українців буде достатньо добре спланований, підтриманий і проведений, то путін не зможе приймати багато рішень самостійно, і якщо його армія розвалиться й побіжить, то гадаю, цілком імовірно, його також виметуть з кремля», – сказав він.

За словами ексначальника Генштабу Великої Британії, після путіна до влади може прийти «група людей, група лідерів, які найбільше незадоволені в росії зараз, – це вищий генералітет».

Вони бачили, як путін розв’язав війну, з якою вони, імовірно, не дуже згодні, пояснив Даннатт. Вони розуміють, що їхнє озброєння значно поступається західному – значною мірою через корупцію при оборонних закупівлях.

На думку Даннатта, саме начальник генерального штабу рф валерій герасимов здатний «розробити достатньо розумний план і мати мужність довести його до кінця», аби разом з іншими генералами повалити путіна й викинути його з кремля.

«Протягом наступних дванадцяти місяців у росії відбудеться багато змін. Я не маю жодних сумнівів», – додав британський генерал.

Читайте також: Президент: Маємо конкретні докази того, що для України немає нереалістичних завдань

Як повідомляв Укрінформ, після візиту Президента Володимира Зеленського до Сполученого Королівства було домовлено, що Велика Британія надасть Україні удвічі більше танків Challenger 2, ніж обіцяла раніше. Водночас Британія поступово формує консенсус у НАТО щодо передачі Києву винищувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-