Міжнародний центр розслідування злочину агресії рф в Гаазі відкриється до липня - Костін

Міжнародний центр розслідування злочину агресії рф в Гаазі відкриється до липня - Костін

Укрінформ
Міжнародний центр розслідування злочину агресії відкриється в Гаазі до липня.

Про це Генеральний прокурор Андрій Костін сказав у інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Остання інформація, яку я отримав під час своїх зустрічей з єврокомісаром з питань юстицій, що цей Центр має запрацювати в липні цього року. Можливо, це буде навіть раніше, тому що ми активно працюємо над тим, щоб це запрацювало якомога швидше", - зазначив Генпрокурор.

За його словами, в діяльності Центру, основною метою якого буде збирання доказів злочину агресії, братимуть участь як прокурори як з України, так і з інших країн. Його буде створено на базі Євроюсту та в межах слідчої спільноти, створеної у перші дні повномасштабної агресії рф. До спільної слідчої групи крім України входять іще шість країн, Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Тому, об'єднавши всі ці зусилля, ми вже маємо з вами конкретну платформу, на якій збиратимуть докази саме щодо злочину агресії", - повідомив Костін.

Читайте також: Понад 20 країн долучилися до роботи над створенням спецтрибуналу для рф - генпрокурор

Як повідомлялося, Спільну слідчу групу з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні утворили Польща, Литва та Україна 25 березня минулого року, згодом до неї приєдналися Естонія, Латвія і Словаччина. Учасниками групи є також Євроюст і Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

Метою JIT є сприяння розслідуванню та судовому переслідуванню винних у скоєнні найтяжчих міжнародних злочинів.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-