Стефанчук обговорив з Мецолою шлях України до повноправного членства в ЄС

Стефанчук обговорив з Мецолою шлях України до повноправного членства в ЄС

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук за підсумками зустрічі з Робертою Мецолою відзначив, що Європейський парламент, який вона очолює, перебуває на передовій підтримки України.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

“Був радий зустрічі з Президенткою Європарламенту Робертою Мецолою. Подякував за особисті зусилля та лідерство в адвокації України. Подякував за кожну ухвалену резолюцію на підтримку України. Їх 17! Обговорив шлях України до повноправного членства у Європейському Союзі”, - написав Голова ВР.

Він нагадав, що на 24-му саміті Україна - ЄС європейські партнери відзначили зусилля нашої держави у виконанні рекомендацій Єврокомісії. І зараз для України важлива адаптація національного законодавства до європейського.

За словами Стефанчука, на зустрічі також обговорювалися санкції проти рф. “Маємо зупинити всі можливості обходу цих санкції!”, - наголосив він, водночас подякувавши Євросоюзу за фінансову підтримку, макрофінансову допомогу Україні.

Читайте також: Президент Європарламенту прибула до України

Окрім того, в розмові з главою Європарламенту йшлося про пропозиції Китаю щодо так званого “мирного договору”.

“Закцентував, що ми маємо формулу миру, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським. І саме до підтримки цієї ініціативи ми закликаємо світ”, - підсумував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, голова Європарламенту закликала надати Україні далекобійні системи та літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-