Голова Європарламенту закликала надати Україні винищувачі та далекобійні системи

Голова Європарламенту закликала надати Україні винищувачі та далекобійні системи

Укрінформ
Голова Європарламенту закликала надати Україні далекобійні системи та літаки.

Про це голова Європарламенту Роберта Мецола сказала під час свого виступу в Європарламенті, де також виступив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що ви боретеся не лише за власні цінності, але і за наші цінності, за наші ідеї, які нас єднають... Україна - це Європа. І ваше майбутнє в Європейському Союзі", - сказала Мецола.

Вона наголосила, що "ми знаємо жертву, яку доводиться приносити вашому народу задля безпеки Європи" та закликала надати Україні далекобійні системи і винищувачі.

Читайте також: Президентка Європарламенту підтримує передання Україні танків Leopard

"Ми надаємо військову допомогу і обладнання. І зараз країни мають як наступний крок розглянути можливість надання далекобійних систем і літаків для захисту свободи, наша відповідь має бути пропорційна загрозі, а загроза дуже велика”, - сказала Мецола.

Вона також висловила захоплення, що під час важкої війни Україна продовжує допомагати іншим.

“У ці часи ваша країна продовжує годувати світ своїм зерном і навіть тоді, коли біда прийшла в іншу країну, в Туреччину, де відбувся землетрус, ви попри виклики вдома прийшли на допомогу -  це називається справжньою солідарністю", - сказала вона. 

Треба вжити конкретних заходів, наголосила голова Європарламенту, щоб наблизити перемогу України та притягнути до відповідальності винних.

Читайте також: Зеленський в Європарламенті: Я тут, щоб захистити шлях українського народу додому

"Я хочу повторити свою обіцянку, яку я зробила минулого квітня, коли була в Києві. Ми стоїмо з вами, ми були з вами, ми є з вами зараз і ми будемо з вами стільки, скільки це буде потрібно. Ви переможете. Слава Україні”, - підкреслила вона.

Після виступу слово мав Президент України Володимир Зеленський, якого зустріли бурхливими оплесками, синьо-жовтими прапорами та українською символікою.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя

Свій візит глава держави розпочинає зі звернення на спеціальному засіданні Європейського парламенту. 

У будівлі Європарламенту пролунали гімни України та Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-