Зеленський: У питанні санкцій стосовно росії не може бути компромісів

Зеленський: У питанні санкцій стосовно росії не може бути компромісів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує, що у питанні запровадження санкцій проти росії не може бути жодних компромісів.

Про це він заявив на спільній зустрічі з Президентом Латвійської республіки з представниками ЗМІ у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не може бути компромісів щодо санкцій. Ми бачимо, що це відбувається постійно ... Ми працюємо з аналітикою: як росіяни обходять санкції, хто їм допомагає. На жаль, є держави й навіть члени ЄС, які не готові діяти потужно. Тому знаходять у деяких санкційних кроках компроміси", - сказав Президент.

За його словами, ці компроміси унеможливлюють швидку перемогу, оскільки від них залежить робота військової інфраструктури росії.

Читайте також: росія зараз не може виробляти радіолокаційні літаки А-50 – розвідка

"Ми маємо зробити все, щоб не дати їм (росіянам – ред.) можливості виробляти ту кількість зброї, з якою вони до нас приходили і ще можуть прийти. Але санкції діють. Важливо "дотиснути" партнерів і в ЄС, і в усьому світі. Це те, в чому нам потрібна допомога Латвії", - сказав Зеленський.

У цьому контексті він висловив вдячність Латвії, а також Польщі, Литві та Естонії за їх активну і беззастережну підтримку України щодо санкційних питань.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого Європейський Союз ухвалив десятий пакет санкцій проти росії. До списку внесено 121 фізичну та юридичну особи, значні нові обмеження на імпорт/експорт, заборону російських пропагандистських ЗМІ.

Зазначалося, що новий санкційний пакет передбачає суворіший контроль за експортом технологій подвійного використання; точкові обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду чи передають бойові дрони, а також посилення боротьби із російською дезінформацією.

Читайте також: Мін’юст США наймає десятки нових прокурорів, щоб перешкодити ухилянню рф від санкцій

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що в росії працює ще чимало компаній, на які треба накласти санкції ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-