Шмигаль назвав цілі реформи уряду

Шмигаль назвав цілі реформи уряду

Укрінформ
Цілями реформи Кабінету Міністрів є розміщення всіх міністерств у одній будівлі, цифровізація та електронний документообіг задля оптимізації роботи та видатків.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Реформа державної влади, реформа Кабінету Міністрів актуальна... Моя мрія - щоб український уряд вмістився в будівлі на Грушевського і не займав масу приміщень по всьому місту Києву, з масою кур'єрів, з ускладненою бюрократією. Тобто, одна будівля, цифровізація, електронний документообіг, невелика кількість людей, які приймають політичні рішення, які не відволікаються на "господарку", на практичне управління державним бізнесом... Це мета реформи українського уряду. Ми над цим працюємо", - сказав Шмигаль.

За його словами, оптимальна кількість міністерств для країни у мирний час - максимум 15-16.

Водночас він наголосив, що зараз триває війна і проводити кардинальні зміни дуже складно, потрібно забезпечувати стабільність, тому цю реформу реалізуватимуть поступово.

Крім того, Шмигаль зауважив, що оптимізація видатків на роботу Кабміну буде також важливим сигналом для партнерів щодо заощадження державних коштів.

Читайте також: Наразі в уряді кадрові зміни не плануються — Прем’єр

Як повідомлялося, міністр КМУ Олег Немчінов у коментарі Укрінформу заявляв, що впровадження реформи державного управління забезпечить ефективну спроможність та прозорість роботи державних інституцій та є ключовою складовою процесу європейської інтеграції, а також підтримки післявоєнної реконструкції та відновлення країни.

Шмигаль наголошував, що реформа держуправління передбачає скорочення державного апарату, підвищення ефективності чиновників. За його словами, мета на цей рік – знизити видатки на утримання державного апарату щонайменше на 30%, і частково ці скорочення вже відображені в бюджеті на 2023 рік.

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-