На липневому саміті НАТО у Вільнюсі нам буде замало «відкритих дверей» - Шмигаль

На липневому саміті НАТО у Вільнюсі нам буде замало «відкритих дверей» - Шмигаль

Укрінформ
Україна активно готується до липневого саміту НАТО у Вільнюсі і робить усе для того, щоб на ньому прозвучали очікувані політичні рішення.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми активно готуємося до саміту (НАТО – ред.) у Вільнюсі і робимо все для того, щоб на цьому саміті були важливі оголошення. Нам буде замало «відкритих дверей» - ця фраза звучить для України вже багато років. Звичайно, ми хочемо і очікуємо від наших партнерів конкретики», - сказав Шмигаль.

Він поінформував, що уряд наразі активно працює над розробкою і поданням до парламенту законопроєктів, які дадуть Україні змогу відповідати всім необхідним параметрам країн НАТО.

Прем’єр-міністр також акцентував, що де-факто Україна «уже в НАТО», оскільки українські військові воюють на техніці Альянсу, а наші Збройні сили користуються стандартами НАТО.

Читайте також: Євродепутат: Україна може вступити до НАТО у 2024 році, а до ЄС - у 2029

«Багато країн вступають у НАТО, щоб мати «Петріот», щоб мати «Леопарди». Сьогодні Україна уже в НАТО в цьому плані. Лишається політичне рішення наших партнерів, і ми робимо все для того, щоб на цьому саміті ці рішення прозвучали», - запевнив очільник уряду.

Він зауважив, що існують певні обмеження, оскільки Україна сьогодні перебуває у стані повномасштабній війні. Водночас, за словами Шмигаля, «є і політичні рішення, які можуть дати відповіді на ті питання, які хвилюють наше суспільство і всіх нас».

«Я не можу озвучувати більше, але ми ведемо активну підготовку до цього саміту спільно з Офісом Президента, Президент очолює цей процес, парламент готовий сьогодні підтримувати всі необхідні законодавчі зміни. Я переконаний, що ми до саміту будемо дуже потужно підготовлені», - заявив Прем’єр.

Читайте також: Єрмак обговорив із помічником Столтенберга підготовку до Вільнюського саміту НАТО

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті Альянсу, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-