Україна і Фінляндія домовилися про співпрацю у протидії корупції і транскордонній злочинності

Україна і Фінляндія домовилися про співпрацю у протидії корупції і транскордонній злочинності

Укрінформ
Директор ДБР Олексій Сухачов та комісар Національного управління поліції Фінляндії Сеппо Колехмайнен підписали Меморандум про співробітництво.

Його пріоритетними завданнями є обмін інформацією, аналіз, дослідження та інші методи із запобігання, розкриття, припинення та розслідування кримінальних правопорушень. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Меморандум про взаєморозуміння між Державним бюро розслідувань та Національним управлінням поліції Фінляндії має започаткувати практичне співробітництво у сфері запобігання та протидії корупції, організованій і транскордонній злочинності, незаконному обігу наркотичних засобів, зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Як зауважили в ДБР, пріоритетними завданнями, згідно з підписаним документом, є обмін інформацією, аналіз, дослідження та інші методи із запобігання, розкриття, припинення та розслідування кримінальних правопорушень.

Читайте також: Уряд планує провести податкову реформу після війни - Шмигаль

Також запланований обмін передовим досвідом щодо розслідування злочинів та напрацюваннями щодо застосування інформаційних технологій та інших інструментів боротьби зі злочинністю.

Під час онлайн-зустрічі Сухачов і Колехмайнен узгодили технічні аспекти двосторонньої взаємодії та підтвердили намір заохочувати й підтримувати безпосереднє співробітництво.

“ДБР та поліція Фінляндії організують спільні навчальні заходи, обмін експертами та спеціалістами, проведуть робочі зустрічі, конференції та семінари”, - повідомили у ДБР.

Сухачов поінформував партнерів про роботу ДБР в умовах воєнного стану та участь його працівників у протидії російській агресії проти України.

Читайте також: ДБР з початку війни відкрило понад 1300 справ про злочини проти нацбезпеки

Своєю чергою Колехмайнен запевнив у підтримці діалогу щодо планування та координації спільних заходів та зацікавленість у розбудові відомств відповідно до найкращих європейських стандартів правоохоронної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія приєдналася до складу core group, яка працює над створенням спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-