ДБР з початку війни відкрило понад 1300 справ про злочини проти нацбезпеки

ДБР з початку війни відкрило понад 1300 справ про злочини проти нацбезпеки

Інфографіка
Укрінформ
Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення росії відкрило 1331 кримінальне провадження щодо злочинів проти основ національної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

“Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу з викриття злочинів проти основ національної безпеки. Основні зусилля бюро зосереджені на викритті та притягненні до відповідальності зрадників, колаборантів, диверсантів, розслідуванні воєнних злочинів рф, пошуку російського майна для передачі у власність держави, виявленні арсеналів російських боєприпасів та інші”, - йдеться в повідомленні.

Як уточнили у бюро, 1060 кримінальних проваджень порушені за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу), 214 – колабораційної діяльності (ст. 111-1), 17 – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2).

Повідомили про підозру 584 особам, 331 оголосили в розшук, 1359 - перевіряють на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду вже скерували 248 обвинувальних актів.

Читайте також: Екскерівнику поліції Вінниччини оголосили підозру в держзраді

У ДБР зауважили, що найбільша кількість проваджень відкрита у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Серед останніх резонансних справ у відомстві нагадали про завершення розслідування стосовно колаборанта, який за зраду отримав "прокурорську посаду" у так званій “лнр”; скерування до суду справи зрадника, який напередодні звільнення Херсона відпустив ув’язнених із СІЗО; повідомлення про підозру спецпризначенцю-зраднику з Криму, який тренує росіян; затримання в Херсоні колаборанта, який налагоджував для ворога залізничне сполучення з Кримом.

Читайте також: СБУ викрила у своїх лавах прихильницю «руского міра» у званні підполковника

Як повідомляв Укрінформ, ДБР викрило керівника кадрового підрозділу однієї з окремих бригад Сил територіальної оборони ЗСУ в одержанні неправомірної вигоди за переведення військовослужбовців з лінії фронту до тилових частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-