СБУ викрила у своїх лавах прихильницю «руского міра» у званні підполковника

СБУ викрила у своїх лавах прихильницю «руского міра» у званні підполковника

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань оголосило підозру підполковнику Управління СБУ в Рівненській області, яка виправдовувала російську агресію та поширювала фейки кремлівської пропаганди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

За даними слідства, офіцер активно продукувала меседжі російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема вона переконувала, що війна в Україні вигідна насамперед США.

Також фігурантка стверджувала, ніби саме через Україну, а не через росію як країну-агресора Європа потерпає від санкцій і підвищення тарифів.

«У розмовах службовиця захоплювалась політикою лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні росії через те, що не визнала «автономними» Донецьку та Луганську області. Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже «вони прийняли рішення їх захищати», а українських військових звинувачує у постійних «провокаціях», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Сумщині викладачку предмета «Я люблю Україну» судитимуть за виправдання агресії рф

Як додали у Службі безпеки України, серед іншого, фігурантка намагалася представити російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі як «нагнітання обстановки» та заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької АЕС.

Жінка проходила службу в СБУ з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла.

«Наразі вона відсторонена від займаної посади та перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування буде прийняте рішення щодо її подальшого звільнення», - поінформували в ДБР.

Читайте також: Блогер-мільйонник відповість перед судом за виправдання агресії рф

Фігурантці інкриміновано злочин, передбачений ч. 3 ст. 436-2 КК (Виправдування, визнання правомірною, а також заперечення збройної агресії російської федерації проти України, вчинене службовою особою). Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові за матеріалами СБУ до 14,5 років ув'язнення з конфіскацією майна засудили колишнього співробітника української спецслужби, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-