Данілов вважає, що Китай не постачатиме рф зброю

Данілов вважає, що Китай не постачатиме рф зброю

Укрінформ
Китай не буде постачати росії зброю, йому не потрібні західні санкції. Нейтральна позиція, яку він займає, в цьому випадку абсолютно є слушною та виваженою.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов заявив в інтерв’ю РБК.

«Для чого Китай буде ставати на сторону росії та постачати їй зброю? Щоб отримати величезні проблеми, потрапити під ті чи інші обмеження? Звичайно, Китай цього робити не буде, йому це не потрібно від слова зовсім. Це росія має велике бажання втягнути Китай і інші країни, на які вона намагається розповсюджувати свій вплив», - наголосив Данілов.

Він нагадав, що у росіян є ОДКБ, що залишилося після розпаду СРСР, однак ця структура зникне. Тому що всі хочуть співпрацювати тільки з сильними, а росія виявилась слабкою та недієздатною країною, яка все більше з кожним днем нагадує фейкове утворення, вважає Данілов.

Читайте також: Шольц - Сі Цзіньпіну: Не постачайте зброю росії

«Я не бачу на сьогодні, що Китай має велике бажання надавати росії зброю. Нейтральна позиція, яку він займає, в цьому випадку абсолютно є слушною та виваженою. Звичайно, нам дуже хотілося б, щоб допомога була на нашому боці, але треба розуміти всю складність історичних процесів», - наголосив Секретар РНБО.

Коментуючи «мирний план» Китаю, Данілов відзначив, що війну треба називати війною, а слово «конфлікт» не відображає реальність.

Данілов водночас наголосив, що «у кожної країни своє бачення, як вони бачать сьогоднішній розвиток, як вони бачать розвиток, який буде відбуватися завтра або найближчим часом».

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів: Якщо Китай озброїть росію, то матиме наслідки

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен напередодні заявив, що Сполучені Штати мають широке коло можливостей для запровадження обмежень проти Китаю в разі надання ним військової допомоги росії, однак Пекін також ризикує отримати санкції від інших країн, які прямо про це заявляють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-