На росію в Україні чекає лише безчестя, ганьба і поразка – Британія в ОБСЄ

На росію в Україні чекає лише безчестя, ганьба і поразка – Британія в ОБСЄ

Укрінформ
Україна обов’язково переможе, а на росію чекає лише безчестя, ганьба і поразка.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у середу у Відні.

"Коли рік тому росія розпочала своє жорстоке і незаконне повномасштабне вторгнення в Україну, президент Путін очікував, що досягне успіху протягом декількох тижнів. Дванадцять місяців потому, за повідомленнями, близько 800 російських солдатів щодня гинуть за його безнадійні амбіції", - зазначив британський представник на початку свого виступу.

Читайте також: Російська «делегація ганьби» в ПА ОБСЄ: курсом воєнного корабля

За його словами, від листопада російські війська намагаються наступати на кількох фронтах, однак, "маючи погано підготовлені і оснащені мобілізовані резерви та засуджених", російські війська не змогли ефективно розгорнутися, щоб здійснити прорив.

"Будь-які тактичні перемоги, яких вдалося досягти росії, дісталися їй величезною ціною. Тисячі росіян продовжують платити ціну через своїх невдоволених російських воєначальників, які замість ефективного керівництва вдалися до хибної тактики виснаження сил", - заявив Стаббс.

Читайте також: росія не повинна перемогти – глава МЗС Австрії

Він нагадав, що натомість українські війська під час осіннього контрнаступу досягли значних успіхів. "Україна звільнила більшу частину території, яку росія захопила з 24 лютого 2022 року. Україна також досягла великого успіху у збиванні російських ракет. Крім того, попри її величезну чисельну перевагу в авіації, росія досі не змогла досягти домінування в повітрі над Україною", - зазначив Стаббс.

На цьому тлі він підкреслив, що беззаперечним фактом є те, що "президент путін сильно прорахувався в Україні".

Читайте також: Голова ОБСЄ звернувся до українського народу: Ви – не одні

На цьому тлі старший військовий радник делегації Британії в ОБСЄ розкритикував брехню російського дипломата, який під час минулого засідання Форуму "вдавався до заїждженого брехливого наративу про те, що росія є жертвою, а НАТО – агресором".

"Я хотів би нагадати нашому російському колезі, що факти говорять про інше: НАТО не вторгалося в Україну. Це зробила росія. До незаконної анексії Криму росією в 2014 році не існувало ніякої посиленої передової присутності НАТО", - заявив він, додавши, що лише росія несе відповідальність за посилення присутності Альянсу на східному фланзі.

За словами Стаббса, на росію в Україні чекає ганьба і поразка.

"Розв’язана путіним війна завела російський народ у трясовину і перетворила росію на міжнародного вигнанця. Єдине, чого росія досягне в Україні - це безчестя, ганьба і поразка", - наголосив британський дипломат.

Читайте також: Коаліція зі створення спецтрибуналу для рф продовжить зростати - Кулеба

Він також підкреслив, що Україна переможе і "може розраховувати на подальшу непохитну підтримку з боку Великої Британії та інших партнерів".

"Ми тримаємо обіцянки, які ми дали українському народу, і надаватимемо йому всю необхідну допомогу до тих пір, поки Україна не переможе. Надання Україні підтримки, необхідної їй для самозахисту і витіснення росії з її суверенної території, є найшвидшим і єдиним шляхом до справедливого і стійкого миру", - додав Стаббс.

Читайте також: Не можна більше допускати, аби Україна була вразливою для нападу рф - Британія в ООН

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу ЗСУ, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 23 лютого цього року заявив, що понад 188 тисяч російських солдатів загинули чи отримали поранення в Україні внаслідок "катастрофічного прорахунку" президента рф володимира путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-