Україна планує зібрати Чорноморську безпекову конференцію у квітні - що обговорюватимуть

Україна планує зібрати Чорноморську безпекову конференцію у квітні - що обговорюватимуть

Укрінформ
Україна планує зібрати Чорноморську безпекову конференцію у середині квітня в Бухаресті.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час дискусії до Дня спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя, організованої Офісом омбудсмена спільно з Представництвом Президента України в АР Крим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цю конференцію буде запрошено міністрів оборони разом із міністрами закордонних справ, включно з експертами. Вони у квітні у столиці Румунії проведуть дискусію щодо того, що в Чорному морі європейські країни повинні мати стратегію, тому що це невід’ємний безпековий елемент наших країн», - сказала Джапарова.

Джапарова додала, що ця конференція є одним із успіхів і конкретних результатів Кримської платформи. Вона наголосила, що Україна працює над тим, аби тема Криму в переговорах і мирних планах ніколи не була завуальована.

Читайте також: Джапарова закликала партнерів допомогти наблизити перемогу України і деокупацію Криму

Як повідомлялося, дев'ять років тому диверсійні групи рф почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України. Наступного дня до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-